Werkwijze

Soms kom je even niet verder en dan kan een gedegen advies jouw genoeg inspiratie brengen.
Wanneer er meerdere drempels zijn of je staat in het begin van je conceptplan geloof ik er in dat een gedegen conceptplan wordt gedragen door je eigen waarden en normen. Wanneer je innerlijk kompas helder hebt (DNA wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, wat vind ik belangrijk), kan je gericht aan de slag met jouw horeca conceptplan. 
Daarbij zijn er verschillende andere concept blokken om jouw idee tot concept te ontwikkelen. Heel belangrijk is bijvoorbeeld om je DNA van je doelgroep helder te krijgen, zodat je de emotionele en functionele benefits kan aansluiten op jouw concept. 

Conceptblokken

Concept Ankers

Concept Ankers is gebaseerd op het model van Loopbaanankers. Uit onderzoek van Edgar Schein komt naar voren dat wanneer je een baan/bedrijf kiest die overeenkomt met je waarden, dat je dan meer kans maakt om motivatie en uitdaging te vinden in je werk. Elk conceptanker heeft zijn eigen waarden en normen. Onderzoek is essentieel om te ontdekken welke waarden/normen overeenkomen of met elkaar gaan botsen. Het dient als een soortchecklist van drijfveren waaraan je keuzes getoetst kan worden. 

Alledrie de Ankers zijn ontzettend belangrijk, omdat ze elkaar beïnvloeden. Wanneer je de Ankers van alle richtingen helder hebt kan je dit met elkaar koppelen. Je kunt bijvoorbeeld het erg belangrijk vinden om in je eigen dorp een hippe falafel zaak te openen om dicht bij je kinderen te blijven, maar dit strookt niet met je omgeving. Vervolgstap is dan je conceptplan aanpassen wat overeenkomt met jouw waarden en van de omgeving.